Имам 145ца 1.9ЖТД и разхода на гориво ми е много голям няма значение дали карам бързо или бавно но ми харчи 10л на 100км.Моля кажете от какво може да бъде.Благодаря предварително
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с разхода на гориво на JTD
Collapse
X
-
Като се почне от теч, та се стигне до дебитомера!
Тия кочини без диагностика не се правят!
Успех!
Добре дошъл във Форума!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
-
Колега,ето малко за четене http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...7%F5%EE%E4+JTD
В крайна сметка истината я е написал вече колегата.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
JTD
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеКолега,ето малко за четене http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...7%F5%EE%E4+JTD
В крайна сметка истината я е написал вече колегата.Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
-
Аз си купих нов дебитомер на БОШ от КИРОВ БОШ Авто обурудване,изкара 2 месеца и пак почна да ми прави проблеми,отивам за рекламация ама на диагностиката нищо неизлиза,обаче като сложа друг дебитомер колата се оправя и в крайна сметка понеже него отчита като грешка нейскат да ми го сменят абее българска работаAlfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
Първоначално публикувано от vlado_89 Покажи съобщениеИмам 145ца 1.9ЖТД и разхода на гориво ми е много голям няма значение дали карам бързо или бавно но ми харчи 10л на 100км.Моля кажете от какво може да бъде.Благодаря предварително_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщениеСори, че използвам темата на колегата,но това е важно! В посочената тема за четене установих, че диагностиката не е показала дебитомер, а скоростен сензор! Как може да се обясни това от гледна точка на всички, които предложиха какво ли не за оправяне на разхода? И пак споделям, че ако има, кой да премества темите за дизели на едно място, много повече ефективни предложения за решаване на проблемите ще има! Мерси!Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеАз си купих нов дебитомер на БОШ от КИРОВ БОШ Авто обурудване,изкара 2 месеца и пак почна да ми прави проблеми,отивам за рекламация ама на диагностиката нищо неизлиза,обаче като сложа друг дебитомер колата се оправя и в крайна сметка понеже него отчита като грешка нейскат да ми го сменят абее българска работаAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНе съм капацитет в тази област,по-скоро съм в графа любител,но доколкото знам дебитомерът не записва грешка,освен когато тотално се е скапал.Знам,че грамотните диагностици правят серия от замервания в различни режими на двигателя и от получените резултати си правят изводи.Иначе всеки с необходимия хардуер и сафтуер може да се закачи и да прочете записаните грешки.Това обаче не го прави диагностик.Със същият успех мога да предоставя апаратурата,с която работя на външен човек и да го накарам да постави диагноза.аз знам че незаписва грешка докато несе скапе тотално.Диагностиката я правих в оторизиран сервиз на БОШ,първия път обаче ходих в МОТОМАН пак оторизиран сервиз на БОШ и там да ви кажа толкова гадно отношение към клиентите несъм виждал,щом разбраха че съм за рекламация почна да се надува там един пуяк бил син на шефа и ми ги разтягаше едни че едва ли не ги занимавам с глупости и че ги лъжа и как съм щял да си плащам за диагностиката,абеее там небих стъпил 2-ри път!
Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Comment
-
Първоначално публикувано от vlado_89 Покажи съобщениеИмам 145ца 1.9ЖТД и разхода на гориво ми е много голям няма значение дали карам бързо или бавно но ми харчи 10л на 100км.Моля кажете от какво може да бъде.Благодаря предварително.
Lancia Kappa 2000 5.20 145 h.p. 95 г.
Alfa Romeo 156 2,4 JTD 136 h.p. EX
Comment
-
Първоначално публикувано от dobri_g Покажи съобщениеЗдравей колега, най-добре да отидеш на диагностика и там да я видят колата. Но има и вариант да провериш дебитомера и ти самия, ако проблема е от него би трябвало като го откачиш и караш извесно време разхода да ти падне. Но все пак диагностиката е най-добрия вариан, разбирасе направена от човек който ги разбира нещата.
Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеНезнам колега,аз като карах без дебитомер разхода ми се дигна,той ще си кара и след време компютъра ще запише грешка и ще мине в авариен режим,така че незнам дали е добър съветаLancia Kappa 2000 5.20 145 h.p. 95 г.
Alfa Romeo 156 2,4 JTD 136 h.p. EX
Comment
Comment